A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága 4 fordulós versenyt hirdetett meg labdarúgás sportágban a Fogyatékkal élők Békés Megyei Sportszövetsége támogatásával. A mérkőzésen, mely versenyzési lehetőséget biztosít az értelmileg akadályozott diákok és felnőttek számára, a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum dévaványai Borostyánkert Otthon csapata is rész vett. Tavaszi szezonban minden résztvevő helyszínén egy-egy torna került megrendezésre.

 

Résztvevő csapatok:

1.Békéscsaba Vandhát

2.Békéscsaba Degré

3.Dévaványa

4.Magyarbánhegyes

 

A Farsang-, Húsvét-, Pünkösd Kupa után a Szezonzáró Kupát 2015. június 6-án rendezték meg Békéscsabán.

Az egyik résztvevő élménybeszámolója szerint „az első három fordulóban olyan eredményesen szerepeltek a játékosok, hogy a negyedik fordulóban a csapat esélyessé vált az összesítésben a győzelemre. Napokkal a verseny előtt már nagy volt az izgalom, hiszen nagy volt a tét. A legelső meccs elején ez meg is látszott játékukon. Két gólt is rúgott az ellenfél csapata. Ez nem riasztotta el a játékosokat, ellenkezőleg, feltüzelte őket, és kezdtek magukra találni. Nem sokat késett az első gól, melyet további 2 követett, az ellenfélnek esélyt sem adva a győzelemre. Innentől kemény küzdelmekben ugyan, de elsöprő győzelmeket arattak. Egyetlen labda sem talált utat a kapusunk hálójába. Rendkívül sportszerűen és fegyelmezetten, egymást segítve játszottak. Ezzel a kiváló teljesítménnyel sikerült az összesített első helyezést megszerezniük.”

 Ahhoz, hogy ide eljusson a csapat, kemény és kitartó munkára volt szükség. Ugrai Csilla edző foglakozik közel 1 éve a csapattal, akit az MLSZ 2012-ben a "Legjobb Grassroots Vezetőnek" járó díjjal jutalmazott. Lelkes szurkoló tábor bíztatta a focistákat, akik lehetőség szerint a mérkőzésekre is elkísérték őket.

 

Ezúton is köszöni a csapat a támogatást:

 A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum részéről Seeberger Netta igazgatónak és Kiss Jánosné részlegvezetőnek.

 Dévaványa Városi Önkormányzat részéről Valánszki Róbert polgármesternek és Kiss Károly alpolgármesternek. Végül, de nem utolsósorban Ugrai Csilla edzőnek.

 

Csapat tagok:

Bogya István

Buin János

Czakó István

Csahoczki Márk

Eszlári László

Kiss Csaba

Nácsa Miklós

Pusoma Róbert

Rácz Tibor

Rózsa László

Ruschel Norbert

Szentmiklósi László

 

Külön díjat nyertek:

Csahozcki Márk legjobb mezőnyjátékos

Rácz Tibor legjobb hátvéd

Szentmiklósi László legjobb kapus

A díjakat Juhász György NB1-es labdarúgó adta át.

 

Forrás: Daru Imre

szociális és mentálhigiénés munkatárs